Hírek


Sziasztok! 

Tudom, hogy nem jelentkeztem mostanában, de most katasztrófális 2 hét következik számomra. Eddig se haladtam, sajna ezután se nagyon fogok  

Meg mutatom mi vár rám (megjegyzés: ez még nem a vizsgaidőszak...)

Nov. 26 - Leíró III. zárthelyi
Dec. 3 - Magyar nyelvtörténet III - zárthelyi
Dec. 4 - Magyar nyelvtörténet III gyakorlat - zárthelyi
Dec 5. - Magyar nyelvtörténet II gyakorlat - zárhelyi + Szövegtan gyakorlatok dolgozat leadás
Dec 6. - Kreatív írás vizsga
Dec. 8 - Grafológia vizsga
Dec 9. - Szociolingvisztika vizsga + Nyelvtipológia prezentáció + Kontrasztív nyelvészet prezentáció

Jelenlegi állás 21/5 tárgy jeljesítve :)

Engesztelés képpen egy kicsi részlet a Szeress engem 3. fejezetéből :) 

- Hűha, ez aztán a táj – suttogta Sunny, amikor Rina mellé ért. A szürke, ködös erdőt felváltotta a szikrázó színek gyönyörűsége. A körülöttük lévő fák törzse lila alapon fehér pöttyös volt, a leveleik a kék különböző árnyalataiban tündökölt, ágain fehér gyümölcsök lógtak. A bokrok hol narancsszínűek, hol citromsárgák voltak, a vad virágok a szívárvány minden színében pompáztak. A föld, ahol nem türkizkék fűborított, ott fekete volt, amit fehér csíkok törtek meg. Ám nem mindenhol volt ez így. Ahogy lenéztek a szakadék szélén, látták, hogy bizonyos helyen a fű kékké válik, majd lilával, aztán zölddé. A lenti fák már napsárga, vörös, barna, szürke színekben játszottak. Itt nem volt állandóság, nem voltak egységes fák, bokrok, virágok, mindegyik úgy nőtt és olyan színűre, amilyenre akart. Szabad akaratot kaptak. Ahogy a növények, az állatok is a világ minden árnyalatát magukra öltötték. A fejük felett szálló madárraj bordó volt, a fákon üldögélő másik madárfaj már inkább az érett barackra emlékeztettek. Lent a mélyben barna őzek legelészték a füvet, akiknek hátán zöld, sárga olykor piros pöttyök jelezzék éveik számát. De a színek igazi hordozói a pillangók voltak. Némelyik csak egy színű volt, de léteztek olyanok, akik olykor három, négy vagy több színt is összeolvasztottak a szárnyaikban.
- Már értem miért hívják a színek erdejének is – jegyezte meg Gab. - Ilyet még sosem láttam. Itt mintha nem lennének szabályok.
- Mert nincsenek is – mondta Inne. - Itt az állatok és a növények maguk döntöttek, hogy milyen színt vesznek fel. Az elején még nagyon hasonlított a mi világunkra, aztán egyre több átmenet képződött. Itt léteznek olyan színek, amiket mi nem ismerünk.
- De miért hívják a Sötétség erdejének is? - kérdezte Hanna.
- A színek megtévesztőek. Itt nagyon sok olyan mérgező, gyilkos faj van, ami kívülről ugyan gyönyörű, de belülről romlott.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések